dilluns, 5 de març del 2012

Via lliure als lladregots

Aquests darrers dies han estat carregats de notícies dolentes que ens les han volgut pintar de bones. Escoltem i llegim al mitjans seguidistes/populistes que "es perseguirà el frau fiscal especialment de futbolistes, artistes i comerç asiàtic" amb una recaptació esperada de 8.000 milions d'euros en el Pla de Control Tributari i Duaner (per cert, 2.000 milions menys que l'any 2011). Una bona notícia a primera vista acompanyada de la destitució de l'actual equip d'inspectors de l'oficina antifrau responsables, entre altres, de l'aflorament de la trama Gürtel i l'institut Noós per situar com a número dos a la Pilar Valiente (si, si, aquella "que avisa rapidamente", dimitida el 2001 com a directora general de la Comissió Nacional del Mercat de Valors).

La persecució de futbolistes i artistes estaria bé a no ser que la diana a la qual apunta és l'equivocada si fem cas del que diuen els mateixos tècnics d'hisenda en afirmar que el 72 % del frau fiscal el fan les empreses amb facturacions superiors a 6 milions d'euros i les grans fortunes. Tot plegat suposaria una recaptació addicional de 90.000 milions d'euros l'any en el cas de destapar-ho tot. Si ens situéssim a nivells de frau fiscal pròxims a la UE (el 13 % en contra el 24 % espanyol), la recaptació addicional seria de 38.000 milions d'euros. Recordeu que el temut ajustament que menciona Rajoy és de 44.000 milions d'euros per l'any 2012 mentre A. Mas ja ha dit és impossible de complir.


Si afegim la mancança de personal tècnic i especialitzat que està dedicat a aquestes tasques ("entre la quarta i cinquena part" que s'hi dedica a d'altres països de la UE, segons les mateixes fonts) i si , finalment, afegim que el 80 % del personal actual es dedica a investigar ciutadans mitjans i petites empreses, podem arribar a la concussió evident que estem "apuntant" a la diana petita i equivocada i que els lladregots de guant blanc, bufets d'advocats al darrera i amb una agenda plena de contactes "importants" segueixen tenint via lliure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada