dimarts, 17 de maig del 2011

INDIGNACIÓ I MOVIMENT 15-M

Segon dia de vida del blog i no es pot tancar sense mencionar i comentar aquesta onada de protesta i indignació que s'ha iniciat al vell mig de l'estat i s'està estenen poc a poc. A veure que passa demà, dia 18, a Lleida amb la concentració contra les retallades ajornada a causa de la festa major de maig.
La indignació s'estén perquè ens volen fer combregar amb rodes de molí tot tirant pilotes fora i, concretament aquí a Catalunya, repetint l'etern discurs victimista al més pur estil Mourinho: "perquè no ens volen donar els 1.400 milions aquests dolentots?".

Sobre les retallades a la catalana n'hi ha que diuen que són més salvatges que les d'en Cameron al Regne Unit i no els hi falta raó (Vicenç Navarro). Sembla fins i tot obscè combinar retallades amb baixades d'impostos per les rendes més altes: la reducció de l'impost de successions suposa uns 350 milions d'euros que no surten de Catalunya i que únicament beneficien a unes 500 famílies.
Obscè i indignant que no es facin cas a les alternatives viables d'estalvi (despesa farmacèutica, reducció de velocitat en lloc d'incrementar-la,..) combinades amb una càrrega impositiva progressiva i equilibrada. En aquest sentit s'ha de recordar que la càrrega impositiva que tenen els països nòrdics està al voltant del 45 % mentre a l'estat espanyol no arriba al 33 %. S'hauria d'aclarir i especificar com es reparteix aquesta càrrega per sectors. Ho deixem per més endavant però podem intuir ben fàcilment que una bona dosis d'indignació és deguda a la percepció que aquesta càrrega està molt mal repartida amb l'afegit que els nostres polítics no semblen estar disposats a revertir aquesta situació... o al menys a intentar-ho per tal de representar dignament als seus votants.
Sembla que a Barcelona també s'estan concentrant a la Plaça Catalunya. Veieu aquí també.
Apa, quin estreno!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada