dijous, 30 de juny del 2011

No volien propostes concretes?

Una de les crítiques més primerenques i persistents que s'han anat abocant damunt el moviment 15M ha estat la de la poca concreció i les propostes poc realistes per il·luses. Tenim un document interessantíssim d'unes 30 pàgines, elaborat pel grup d'acampada Sol i que tracta amb lògica i rigor propostes al voltant de temes tan importants com la vivenda, el treball, les empreses, els sistemes financers o les relacions globals. D'aquest document se'n fa ressò PeriodismoHumano en un article que titula "el debate paralelo al estada de la nación: una clase de economia social".

Per un altra banda, el diari El Pais acaba tota una seria de reportatges sobre el 15M amb concreció i fites aconseguides dins l'article: "el triunfo de los perdedores" en el qual es destaquen les aportacions al debat polítics del moviment i l'acceleració que ha imposat en el tractament d'algunes lleis oblidades. També en el mateix diari podem destacar una selecció de les vinyetes de El Roto sobre el moviment.
Acordem te un recull magnífic de diferents escrits, blogs i les quatre connexions en directe amb el twiter de "democracia real", "spanish revolution" i les dues acampades de Sol i BCN.
També cal destacar el blog de Vicenç Navarro a Público on titula "la necesària segunda transicion".
Ens queda pendent continuar parlant de polítiques socials i igualitàries.
Des d'aquí la condemna al joc de paraules fàcil que s'està fent amb la paraula "indignat" en qualsevol notícia que hi convidi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada