diumenge, 22 de maig del 2011

El 15M i Dominique Strauss-Kahn

Mapa de les concentracions mundials
En primer lloc la llista diària del més destacat (al meu entendre és clar):
  1. El comunicat penjat aquets mateix matí per deixar clares algunes "informacions".
  2. L'article de Vicenç Navarro al voltant del moviment DRY.
  3. El magnífic mapa del moviment que ja es pot anomenar plenament global
  4. El comentari que a la Puerta del Sol s'ha aplaudit un discurs en català,.. ni un xiulet.
Parlar de Dominique Strauss-Kahn potser es pot considerar pixar fóra de test. Ho sento... la intenció no és aquesta però la seva detenció i aniquilament mediàtic al més pur estil culebrot ha coincidit amb l'inici del moviment 15M i  amb alguna lectura al voltant de les seves propostes i no ens enganyem: l'FMI mai més tindrà un president que proposi mesures que posin ordre a un mercat financer salvatge i sense mesura i que, a més a més, està posant en perill la pau social. Ho va dir concretament en un article de novembre de 2010 en el qual, tot parlant de la crisi laboral, deia:
"La pérdida de empleo significa una pérdida de fe en las instituciones públicas y privadas, e incluso un peligro para la democracia. Hay peligro de que se quebrante el orden social. Es un peligro para la paz."
És casual, doncs, que la "global revolution" hagi començat a l'estat espanyol que suporta índexs d'atur juvenil obscens? És casual que caigui d'aquesta forma el cap visible de l'oposició al sector més ultraliberal que defensen tot allò al que s'està oposant el 15M?. Em quedo, davant aquest linxament sense escrúpols ni miraments, amb l'article del BERNARD-NENRI LÉVY d'avui.
A partir d'aquí encara agafa més força i intenció tot el moviment del 15M que s'està estenen per tot el món. L'argument és ben senzill: si els nostres governants s'agenollen de forma humiliant davant el poder financer mundial i es carregen d'aquesta forma a un dirigent d'un organisme mundial que tenia alguna idea per redreçar la situació més enllà del salvatgisme ultraliberal ÚNICAMENT queda la via de la mobilització global i pacífica per tal de parar-los els peus i trobar una alternativa (que hi és!!) a la salvatjada actual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada